Meniu
Coș de cumpărături

Termeni și condiții generale de utilizare

I.        Dispoziții generale

 

Prezentul document conține termenii și condițiile de utilizare a magazinului online disponibil pe domeniul: perli.ro. Înainte de a utiliza acest magazin online și funcționalitățile sale, sunteți obligat să citiți cu atenție termenii de utilizare și să vă familiarizați cu ei în detaliu. La utilizarea diferitelor funcționalități ale magazinului online, utilizatorul declară că a luat cunoștință de acești Termeni și Condiții, este de acord cu clauzele, le-a înțeles, le acceptă necondiționat și se angajează să le respecte.

 

Magazinul nostru online este destinat persoanelor fizice. Nu este disponibilă posibilitatea de a emite factură pentru achizițiile destinate persoanelor juridice în ceea ce privește cheltuielile efectuate.

 

Informatii despre noi:

Nume

Compania Concord SRL

Sediu social si sediul comercial

Oras Sofia, cartierul Ovcha Kupel Nr.2, blocul 19, intrarea A.

Adresa de corespondență

Sofia, bulevardul Yanko Sakazov nr. 30 - magazinul Concord.

CUI

131071313 / VAT OSS: BG131071313

Telefon  

+359 897 849 950

Email

 [email protected]

Website

https://perli.ro/

 

Informatii despre autorittiile de supraveghere:

 

Nume

AUTORITATEA NATIONALA PENTRU PROTECTIA CONSUMATORILOR

Sediul si adresa de gestionare

Bulevardul Aviatorilor nr. 72, Sector 1, București

Adresa de corespondenta

Bulevardul Aviatorilor nr. 72, Sector 1, București

Telefon 

0219551

Email

[email protected]

Website

https://anpc.ro/

 

Nume

Autoritatea națională de supraveghere a prelucrării datelor cu caracter personal

Sediul si adresa de administrare

Bulevardul General Gheorghe Mageru nr. 28-30, Cartierul nr. 1

Adresa de corespondenta

Bulevardul General Gheorghe Mageru nr. 28-30, Cartierul nr. 1

Telefon

+40 318 059 211

Email

[email protected]

Website

https://www.dataprotection.ro/

 

În cazul unui litigiu care nu poate fi rezolvat în comun cu furnizorul de servicii selectat, puteți utiliza site-ul Comisiei Europene pentru rezolvarea online a litigiilor. Link direct către platforma de rezolvare online a litigiilor - Rezolvare online a litigiilor.


II. Termeni utilizați

 

"Contractul" reprezintă acordul încheiat la distanță prin exprimarea voinței în spațiul online între client și comerciant pentru cumpărarea-vânzarea de bunuri prin magazinul online, fiind parte integrantă a acestui contract prezentul Termeni și Condiții Generale de Utilizare.

"Livrarea la domiciliu" este un serviciu prin care comerciantul trimite clientului bunurile solicitate de acesta la adresa specificată. Serviciul include exclusiv transportul bunurilor solicitate până la ușa de la intrarea în clădirea rezidențială sau complexul locativ, în cazul în care accesul pentru persoanele străine este controlat.

"Acțiunile sau inacțiunile cu intenție malefică" reprezintă acțiuni sau inacțiuni care încalcă legile, etica internetului și/sau cauzează daune persoanelor conectate la internet sau rețele asociate, incluzând, dar fără a se limita la: trimiterea de e-mail-uri nesolicitate (mesaje comerciale nedorite, spam), obținerea accesului la resurse folosind drepturi și parole ale altora, exploatarea deficiențelor în sisteme în scopul obținerii unui beneficiu personal sau obținerea de informații (hacking), efectuarea de acțiuni care pot fi considerate spionaj industrial sau sabotaj, deteriorarea sau distrugerea sistemelor sau a masivelor de informații (cracking), trimiterea de "troieni" sau instalarea de viruși sau sisteme de control la distanță, perturbarea activității normale a altor utilizatori de internet și rețele asociate, precum și săvârșirea oricăror acțiuni în sensul menționat mai sus.

"Clientul" reprezintă orice persoană fizică capabilă, care a împlinit vârsta de 18 ani, persoană juridică prin reprezentantul său sau altă entitate legală, care a exprimat dorința de a fi parte într-un contract de cumpărare-vânzare de bunuri la distanță și a finalizat cu succes cel puțin o comandă.

"Codul de reducere" este un cod unic, format din litere, cifre sau simboluri, prin intermediul căruia utilizatorul beneficiază de condiții preferențiale la încheierea unui contract de cumpărare-vânzare, cum ar fi reducerea prețului, livrare gratuită sau alte avantaje, expres menționate pe codul de reducere și/sau în momentul primirii acestuia prin cale electronică.

"Coșul de cumpărături" este o secțiune a site-ului în care fiecare utilizator poate vizualiza produsele selectate și adăugate de el într-o sesiune de utilizator separată.

"Magazinul online" este un ansamblu de soluții conceptuale și software, care includ elemente grafice și textuale, prin intermediul cărora se realizează vânzarea de produse. Scopul final este încheierea unui contract de cumpărare-vânzare la distanță pentru bunurile respective, oferind posibilitatea utilizatorului de a alege produse prin coșul de cumpărături sau prin alte metode, precum și de a furniza informații de contact, adresa de livrare și metoda de plată.

O "parolă" este un cod format din litere, numere și simboluri care, împreună cu un nume de utilizator, identifică fiecare persoană și este utilizat pentru a accesa profilul personal și setările acesteia.

"Comanda" este un document electronic reprezentând un formular de comunicare trimis de client către comerciant prin intermediul magazinului online, prin care primul își declară consimțământul explicit pentru încheierea unui contract de cumpărare la distanță pentru bunurile selectate.

Un "Utilizator" este o persoană fizică care a accesat magazinul online prin accesarea domeniului: https://perli.ro/ și are dreptul de a vizualiza produsele, dar nu are un cont înregistrat.

Un "nume de utilizator" este o combinație unică de litere, numere și caractere, selectată de utilizator, prin care un utilizator este individualizat în relația sa cu comerciantul și poate accesa funcționalități suplimentare, inclusiv, dar fără a se limita la: adăugarea la favorite, prețuri promoționale, reduceri, setări personalizate, istoricul comenzilor, etc.

"Consumator" înseamnă orice persoană fizică aptă de muncă, în vârstă de peste 18 ani, care achiziționează bunuri sau utilizează servicii care nu sunt destinate desfășurării unei activități comerciale sau profesionale, precum și orice persoană fizică care, în calitate de parte la un contract de cumpărare la distanță, acționează în afara sferei de aplicare a activității sale comerciale sau profesionale.

"Comerciantul" este persoana juridică "Concord Company" Ltd., înregistrată la Agenția de înregistrare a Republicii Bulgaria sub nr. Sofia, g.k. 19, A, care este proprietarul exclusiv al drepturilor asupra acestui magazin online, precum și parte la contractele de cumpărare la distanță încheiate prin intermediul acestuia.

"Utilizator înregistrat" înseamnă orice persoană fizică aptă de muncă, în vârstă de peste 18 ani, care a finalizat cu succes procesul de înregistrare și are date de acces la un profil de utilizator individual prin care se asociază cu Magazinul online.

"Eveniment intamplator" este o circumstanță extraordinară, neprevăzută la momentul încheierii contractului, care duce la imposibilitatea obiectivă de a îndeplini obligațiile contractuale pentru una dintre părți.

"Termenul de livrare" reprezintă perioada în care clientul primește produsele selectate de el prin intermediul unei companii de expediție. Perioada de livrare depinde de modalitatea de livrare aleasă de client și de compania de expediție specifică. Comerciantul își rezervă dreptul de a stabili un termen de livrare diferit pentru fiecare produs în parte, în funcție de tipul, caracteristicile sau disponibilitatea acestuia.

"Comunicarea comercială" este orice tip de comunicare trimisă prin canale de comunicare electronice (cum ar fi e-mail, SMS, notificare etc.), care conține informații generale și tematice referitoare la promoții disponibile, reduceri și oferte speciale pentru produse individuale sau categorii întregi oferite de comerciant.

"Favorite" este o categorie într-un magazin online în care un utilizator înregistrat poate adăuga produse specifice care îl interesează. Acțiunea de adăugare a produselor în această categorie se realizează prin intermediul unui buton cu pictogramă de inimă, amplasat în dreapta sau sub prețul produsului corespunzător.

"Recenzie" este o evaluare scrisă de către posesorul sau utilizatorul unui produs sau serviciu, bazată pe experiența și abilitățile personale ale evaluatorului de a oferi comentarii de calitate și de a-și exprima opinia cu privire la faptul dacă produsul sau serviciul corespunde sau nu caracteristicilor specificate de producător.

"Rating" este o metodă de calcul a nivelului de satisfacție al unui client referitor la un anumit produs și/sau serviciu pe care acesta l-a achiziționat. Ratingul este exprimat sub forma unor stele, iar fiecare produs și/sau serviciu poate primi o evaluare în intervalul de la una la cinci stele. Această gradare a satisfacției poate fi însoțită de un comentariu suplimentar care explică ratingul acordat.

"Sărbători" - zile ale săptămânii în care nu se lucrează, în conformitate cu programul comerciantului, precum și toate sărbătorile legale în conformitate cu reglementările din Republica Bulgaria, precum și din România.

"Comentariu" - o evaluare pozitivă, o remarcă critică și/sau o altă opinie exprimată de un Client cu privire la un anumit produs și/sau serviciu pe care acesta l-a achiziționat.


III.     Caracteristicile platformei

 

Art.1. (1) Magazinul online, disponibil pe domeniul perli.ro este o platformă de comerț electronic prin intermediul căreia Utilizatorii au posibilitatea de a încheia contracte de achiziție și livrare a produselor oferite în categoriile de parfumerie (parfum, apă de parfum, apă de toaletă, deodorante, apă de colonie etc.) și bijuterii (cu perle naturale, pietre, metale prețioase etc.), precum și pentru:

a.      Înregistrarea și crearea unui cont pe platforma site-ului web;

b.      Să parcurgeți produsele, caracteristicile, prețurile și condițiile de livrare ale acestora;

c.      Încheie contracte cu comerciantul pentru achiziționarea și livrarea bunurilor oferite prin intermediul magazinului online.

d.      să plătească bunurile pe care le-au comandat folosind metoda de plată aleasă de ei;

e.      Să primească informații despre noi bunuri, servicii sau alte promoții oferite de prin intermediul magazinului online;

f.       Să fie notificați cu privire la drepturile lor în temeiul legilor aplicabile și să își exercite aceste drepturi.

g.      Pentru a face solicitări privind condițiile de achiziție sau informații suplimentare cu privire la caracteristicile site-ului web și la bunurile oferite;

h.      Să se aboneze, prin indicarea adresei de e-mail, la un buletin informativ prin care pot primi informații despre oferte speciale, prețuri și alte noutăți legate de site-ul web și de bunurile oferite.

i.       Să primiți condiții preferențiale (reduceri sau promoții) la achiziționarea anumitor produse sau a unui grup de produse.

 

(2) Termenii și condițiile generale se aplică ori de câte ori și în toate cazurile în care utilizatorul navighează și/sau utilizează magazinul online pentru a beneficia de conținutul informațional și de funcționalitățile care sunt disponibile. Acești Termeni și condiții generale nu se aplică în ipotezele menționate mai sus, doar dacă părțile respective au semnat un acord scris sau au convenit altfel.

(3) Toate fotografiile din magazinul online au un scop ilustrativ și în realitate pot exista diferențe minore în ceea ce privește ambalajul și tipul de produs la livrare. Utilizatorii recunosc și sunt de acord că pot fi disponibile ambalaje sau culori diferite față de cele prezentate pe site.  Modificările, indiferent de formă, nu pot fi legate de un volum și/sau o greutate diferită sau de diferențe în ceea ce privește marca și/sau modelul produselor selectate.


IV.     Înregistrarea contului

 

Art.2. (1) Pentru utilizarea magazinului online în scopul încheierii unui contract de achiziție de bunuri la distanță, Utilizatorul are două opțiuni:

a.      Să plaseze comenzi prin încheierea unui contract prin intermediul opțiunii "Comandă fără înregistrare"

sau

b.      Prin intermediul opțiunii "Înregistrare", prin crearea unui profil de utilizator după introducerea datelor solicitate: nume, prenume, număr de telefon, parolă, adresă de e-mail și prin acceptarea expresă a acestor Termeni și Condiții și a Politicii de confidențialitate.

(2) Prin apăsarea căsuței de selectare "Accept Termenii și condițiile" și sunt de acord ca datele mele să fie stocate și prelucrate în conformitate cu "Politica de confidențialitate", imediat înainte de finalizarea înregistrării, utilizatorul declară că a luat cunoștință de acești Termeni și condiții și de Politica de confidențialitate, că este de acord cu conținutul acestora și se angajează să le respecte necondiționat.

(3) În cazul unei înregistrări reușite, comerciantul trimite automat un mesaj utilizatorului la adresa de e-mail indicată în momentul înregistrării.

(4) Utilizatorul, în momentul înregistrării și al creării unui cont, își selectează în mod independent parola. Contul este accesat prin introducerea adresei de e-mail și a parolei alese.

(5) Utilizatorul este obligat să furnizeze date corecte și actualizate la înregistrare și să actualizeze datele specificate în înregistrare în cazul unei modificări, dar nu mai târziu de 7 zile de la apariția unei astfel de modificări.

(6) Comerciantul are dreptul de a suspenda menținerea înregistrării și accesul la un cont de client imediat și fără notificare prealabilă a unui utilizator, dacă se constată că acesta furnizează date false, nu notifică primului orice modificare în termenul menționat la alineatul precedent sau dacă utilizatorul încalcă oricare dintre obligațiile care îi revin în temeiul prezentelor condiții generale.

 

V. Etapele tehnice de încheiere a unui contract. Conținutul contractului.

Art 3. (1) Pașii încheierii unui contract de vânzare-cumpărare pentru produsele din magazinul online se desfășoară conform următoarei proceduri:

a.                Accesarea paginii de categorie prin meniul corespunzător din navigație sau de pe pagina de start;

b.                Selectarea unuia sau mai multor produse oferite de comerciant și adăugarea acestora în lista de produse pentru achiziție prin intermediul butonului "Cumpără";

c.                Trecerea la etapa finalizării comenzii prin intermediul butonului "Plasează comanda";

d.                Introducerea datelor necesare pentru identificarea clientului în conformitate cu contractul, prin alegerea opțiunii de autentificare în profil, înregistrare sau comandă fără înregistrare;

e.                Furnizarea datelor necesare pentru efectuarea livrării;

f.                 Selectarea metodei și momentului de plată a prețului;

g.                Adăugarea unui cod de reducere sau a unui comentariu suplimentar la comandă, la cererea utilizatorului;

h.                Finalizarea definitivă a comenzii și acceptarea încheierii contractului de vânzare-cumpărare la distanță prin apăsarea butonului "Confirmă comanda";

(2) După finalizarea comenzii, clientul primește automat un mesaj generat pe adresa sa de e-mail specificată, cu detalii despre comandă. În termen de 24 de ore de la momentul comenzii.

(3) Dacă este selectată opțiunea de plată prin "Ramburs", clientul va primi un apel telefonic de la un reprezentant al comerciantului pentru confirmarea comenzii și informații despre termenul de livrare. Fără confirmare explicită telefonică, comanda este anulată.

(4) Comerciantul își rezervă dreptul de a refuza comenzile efectuate în caz de lipsă de stoc, suspiciuni de abuz, achiziționarea de cantități mari, neprimirea livrărilor anterioare de către același client, desigilarea necorespunzătoare a produsului în timpul inspecției și returnarea ulterioară sau alte circumstanțe similare, fără a fi obligat să furnizeze informații suplimentare. În aceste cazuri, se trimite o notificare privind rezilierea unilaterală a contractului de către comerciant prin mijloace electronice, în termen de 24 de ore de la momentul trimiterii comenzii.

 

Art. 4. (1) La confirmarea comenzii sau la primirea plății, se consideră că Clientul a încheiat un contract de cumpărare la distanță pentru bunurile care se aflau în coșul de cumpărături în momentul în care a apăsat butonul "Confirmă comanda".

(2) La încheierea contractului, comerciantul este obligat să organizeze livrarea și să transfere proprietatea asupra bunurilor comandate. Clientul are dreptul de a corecta erorile de introducere a informațiilor, dar nu mai târziu de 1 oră de la momentul confirmării comenzii de către comerciant, trimisă la adresa de e-mail furnizată de client.

(3) Clientul plătește Comerciantului prețul pentru bunurile livrate, care este indicat în momentul finalizării comenzii și este vizibil în e-mailul automat la confirmarea acesteia. Clientul este obligat să plătească costurile suplimentare de livrare, în cazul în care nu sunt prezente condițiile de livrare gratuită.

 

Art. 5. (1) Părțile la contractul de cumpărare la distanță convin că toate declarațiile dintre ele în legătură cu încheierea și executarea contractului pot fi făcute pe cale electronică, prin declarații electronice sau prin conversație telefonică, care va fi înregistrată.

(2) Se presupune că declarațiile electronice făcute de utilizatorii site-ului sunt făcute de persoanele indicate în datele care trebuie furnizate la efectuarea acțiunii respective (înregistrarea unui profil de utilizator, solicitarea de încheiere a unui contract de cumpărare la distanță, trimiterea unui mesaj către Comerciant etc.).

 

Art. 6. (1) Toate prețurile sunt exprimate în lei românești, inclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA), precum și toate celelalte taxe și tarife, cu excepția cazului în care se prevede în mod expres altfel. Clientul poate achita prețul pentru contractele individuale de achiziție o dată cu plasarea comenzii pentru bunuri sau la livrarea acestora, în una dintre următoarele modalități:

a.                Prin card de credit sau de debit (MasterCard, MasterCard Electronic, Maestro, Visa, Visa Electron etc.), utilizând instrumentul de plată Stripe sau Paysera;

b.                Prin plată prin transfer bancar sau

c.                Plata către un expeditor de mărfuri, prin selectarea opțiunii "ramburs la livrare"

(2) Fiecare plată efectuată către comerciant va fi contabilizată în conformitate cu legislația bulgară și se va emite documentul justificativ corespunzător (chitanță de casă, factură în lei românești cu TVA de 19% inclus, chitanță pentru suma încasată etc.), care va fi trimisă clientului în original sau ca atașament la un mesaj de e-mail.

(3) Operatorul este înregistrat în scopuri de TVA în România în regim OSS în conformitate cu Directiva 2006/112/CE și emite facturi, în consecință aplică TVA la cota locală românească de 19%, pe care o plătește la agenția fiscală locală (ANR - Republica Bulgaria). Dispoziția se aplică numai persoanelor fizice (persoane fizice).  Operatorul nu emite facturi pentru persoanele juridice.

 

Art. 7. (1) În ceea ce privește bunurile care sunt furnizate în regim promoțional împreună cu alte bunuri dintr-un set, prețul pentru set se aplică numai în ansamblul său și este indivizibil pentru bunurile individuale din set.

(2) Bunurile care sunt furnizate în scop promoțional împreună cu alte bunuri dintr-un set și cărora li se aplică prețul pentru set în întregime pot fi returnate de către un Client pentru rambursarea prețului plătit, numai ca set în întregime. 


VI.     Condiții de livrare

 

Art. 8. (1) Livrarea bunurilor comandate se face contra cost, la valori fixe precizate înainte de finalizarea comenzii, cu excepția cazurilor în care sunt întrunite condițiile de livrare gratuită

(2) Comerciantul încredințează unui terț, un expeditor de mărfuri, serviciul aferent livrării bunurilor comandate către client.

 

Art. 9. (1) Termenul de livrare este, de regulă, între 48 și 72 de ore de la momentul confirmării comenzii, cu excepția cazului în care este vorba de campanii promoționale, Black Friday, epuizarea stocului de bunuri, fabricarea personalizată a bunurilor comandate, precum și în alte ipoteze indicate în mod expres de către comerciant.    Comerciantul nu garantează că comenzile plasate vor fi livrate în conformitate cu termenul minim de livrare, prin urmare, utilizatorii ar trebui să se abțină de la comenzi urgente.

(2) Orice comandă plasată într-o zi lucrătoare între orele 00:00 și 10:00 va începe să fie procesată în aceeași zi lucrătoare. O comandă plasată într-o zi lucrătoare după ora 15:00 va începe să fie procesată în următoarea zi lucrătoare după ora 10:00.

(3) O comandă plasată după ora 15:00 într-o zi de vineri (sau în ultima zi lucrătoare dinaintea unei serii de sărbători) începe să fie procesată după ora 10:00 a.m. în ziua de luni sau în prima zi lucrătoare care urmează după sărbătoare, după caz.

(4) În cazul în care Clientul nu este găsit în termenul de livrare la adresa indicată de acesta sau nu i se asigură accesul și condițiile de livrare a bunurilor în acest termen, Comerciantul are dreptul de a fi exonerat de obligația de a livra bunurile comandate pentru cumpărare.

(5) Clientul se obligă să plătească orice costuri suplimentare în cazul în care nu este găsit la adresa indicată de el în termenul de livrare, dacă face o declarație expresă că dorește să primească bunurile.

 

Art. 10. (1) Comerciantul va ambala bunurile într-o manieră adecvată, astfel încât să le protejeze împotriva tuturor riscurilor, inclusiv, dar fără a se limita la: deteriorarea integrității și a aspectului comercial al bunurilor, leziuni, spargeri, contaminări și cu celofan suplimentar sigilat cu un plasture holografic de protecție împotriva despachetării și testării neautorizate a produselor cosmetice și de igienă a parfumurilor interzise pentru despachetare înainte de returnare etc. Fiecare articol este asigurat de către comerciant.

(2) Comerciantul are dreptul de a adăuga autocolante și ambalaje distinctive suplimentare pentru a proteja bunurile și de a insista ca acestea să nu fie rupte la examinare și, prin urmare, să devină iremediabile

 

VII.    Drepturile și obligațiile utilizatorilor, clienților și utilizatorilor înregistrați

 

Art.11.  Utilizatorii au dreptul de a:

a.                Să ia cunoștință și să utilizeze conținutul site-ului web pentru a examina bunurile oferite și pentru a încheia un contract de vânzare-cumpărare;

b.                Să comunice cu comerciantul prin intermediul formularului de contact dacă au nevoie de informații suplimentare despre bunuri sau dacă există o problemă în utilizarea magazinului online;

c.                Să își completeze datele cu caracter personal pentru a se abona la buletinul informativ, pentru a trimite întrebări, pentru "Comandă fără înregistrare" sau pentru a crea un cont de utilizator prin înregistrarea în magazinul online;

d.                Să notifice comerciantul în cazul încălcării drepturilor de proprietate intelectuală, cu condiția ca acest drept să nu fie abuzat

 

Art.12. Utilizatorii au obligația de a:

a.                Utilizeze Site-ul în mod legal și în deplină conformitate cu acești Termeni și Condiții;

b.                Să furnizeze numai date corecte, complete și actualizate atunci când utilizează caracteristicile individuale din magazinul online

c.                Să nu întreprindă acțiuni rău intenționate și să nu permită omisiuni deliberate în măsura în care prin acestea se poate produce o împiedicare sau o influență negativă legată de funcționarea magazinului online;

d.                Nu încercați să obțineți acces neautorizat la serverele întreținute de comerciant, precum și la informații confidențiale, inclusiv la datele personale ale unor terțe părți;

e.                Nu puneți la dispoziția terților, în scopuri comerciale sau necomerciale, niciun conținut, informație, tehnologie, know-how extras automat sau manual de pe site, fără acordul expres al Comerciantului;

f.                 Nu copiați, modificați, reproduceți sau distribuiți informațiile de pe acest site web în alte scopuri decât cele direct legate de utilizarea preconizată a site-ului web fără acordul expres și prealabil în scris al Comerciantului;

g.                Să nu încalce drepturile și interesele legitime ale Comerciantului;

 

Art.13. În plus față de drepturile descrise la articolul 11, clienții au următoarele drepturi:

a.                De a încheia contracte de cumpărare la distanță;

b.                De a exercita dreptul de returnare în caz de defecte ale bunurilor, precum și dreptul de retragere sau de înlocuire în prezența condițiilor prealabile relevante prevăzute de lege sau în conformitate cu prezentele condiții generale; 

c.                Să beneficieze de reduceri și/sau condiții preferențiale la comanda de bunuri;

d.                Să își exercite celelalte drepturi legale în calitate de parte la un contract de cumpărare la distanță;

 

Art.14. În plus față de obligațiile descrise la articolul 12, Clienții au obligația de a:

a.                Să inspecteze (în cazul în care expeditorul oferă această posibilitate) și să accepte în consecință bunurile care le-au fost livrate, dacă acestea au fost trimise de către Comerciant la adresa indicată, corespund cantității și calității solicitate și nu prezintă defecte evidente;

b.                Să plătească prețul, cu condiția să fi acceptat, fără observații, mărfurile comandate;

c.                Plătesc prețul pentru livrarea de la sediul comerciantului la o adresă indicată de ei, cu excepția cazului în care nu se aplică condițiile de livrare gratuită;

d.                Să mențină informații actualizate și corecte cu privire la datele cu caracter personal pe care le împărtășesc sau pe care le completează atunci când plasează o comandă și încheie un contract de cumpărare la distanță a bunurilor;

e.                Nu despachetează bunurile în cazul parfumurilor și nu rup sau nu îndepărtează etichetele de pe bijuterii în scopul testării, cu riscul de a nu-și putea exercita dreptul de retragere;

f.                 să nu modifice aspectul bunurilor, caracteristicile, dimensiunile acestora prin mijloace fizice (cum ar fi, dar fără a se limita la acestea, strângerea inelului sau reglarea automată a închiderii cerceilor sau brățărilor) sau prin utilizarea de mașini și instrumente, cu riscul de a nu-și putea exercita dreptul de retragere;

g.                Asigurarea transportului în momentul exercitării dreptului de retragere sau al returnării bunurilor către comerciant, sub riscul imposibilității de a exercita acest drept sau al refuzului de a rambursa prețul plătit.

h.                Să execute cu bună-credință și fidelitate contractul de cumpărare la distanță;

 

Art.15. Utilizatorii înregistrați, care au drepturile descrise la articolul 11 și dacă li se aplică regula de la Art. 13, au dreptul cumulativ la:

a.                Beneficia de promoții și reduceri speciale disponibile pentru utilizatorii înregistrați, ale căror condiții și disponibilitate vor fi stabilite unilateral de către comerciant;

b.                Să adauge anumite articole în categoria "Favorite" pentru o vizualizare mai rapidă sau pentru a le comanda ulterior;

c.                Să revizuiască istoricul comenzilor plasate prin intermediul contului lor de utilizator, precum și al retururilor efectuate, dacă este cazul;

d.                să modifice datele personale introduse în timpul înregistrării, parola lor și adresele de expediere introduse;

e.                Editarea listei de produse preferate;

f.                 Să adauge anumite articole în categoria "Favorite" pentru o vizualizare mai rapidă sau pentru a le comanda ulterior;

 

Art. 16. Utilizatorii înregistrați au, pe lângă obligațiile prevăzute la Art. 12 și, dacă și în măsura în care le sunt aplicabile, cele prevăzute la Art.14, o obligație cumulativă de a:

a.                Să mențină informații actualizate și corecte cu privire la datele cu caracter personal pe care le împărtășesc prin intermediul contului lor de utilizator sau pe care le completează atunci când solicită o comandă;

b.                Să nu furnizeze numele lor de utilizator și/sau parola unor terțe părți;


VIII.   Drepturile și obligațiile comerciantului

 

Art. 17. Comerciantul are următoarele drepturi în temeiul prezentelor condiții generale:

a.                Să facă oferte, stabilind el însuși prețul, în vederea încheierii unui contract de vânzare-cumpărare de bunuri prin intermediul magazinului online;

b.                Să suspende temporar sau permanent oferta de bunuri individuale disponibile pentru comandă prin intermediul magazinului online, fără a fi necesară notificarea prealabilă a tuturor părților interesate;

c.                Să blocheze accesul anumitor utilizatori sau clienți care încalcă acești Termeni și condiții generale de utilizare, precum și drepturile terților;

d.                Pentru a stoca și prelucra datele cu caracter personal furnizate de către terți, în cazul în care există consimțământul explicit al acestora sau un temei legal pentru a face acest lucru, în conformitate cu legislația europeană;

e.                Să trimită buletine informative și alte comunicări publicitare și/sau comerciale vizitatorilor, utilizatorilor înregistrați sau clienților Platformei, sub rezerva consimțământului expres al acestora în acest sens, precum și să trimită răspunsuri la solicitările de informații care îi sunt adresate;

f.                 Să primească prețul cotat în momentul solicitării comenzii, înainte sau după îndeplinirea obligației de a livra bunurile care fac obiectul contractului de cumpărare la distanță;

g.                Să furnizeze coduri promoționale clienților individuali sau grupurilor de clienți, în condițiile stabilite de acesta, fără obligația de a notifica în mod explicit alte părți terțe care utilizează magazinul online;

h.                Să respingă cererile de înregistrare ale utilizatorilor în caz de suspiciune de abuz, fără a oferi un motiv explicit;

i.                 Să respingă comenzile plasate în cazurile în care notifică partea interesată în termen de 24 de ore de la data comenzii, fără a oferi un motiv explicit pentru acest lucru;

j.                 Să stabilească termeni și condiții speciale privind exercitarea dreptului de returnare și de schimb;

k.                Să solicite Clientului să accepte și să plătească toate produsele comandate și confirmate telefonic de către Client, în conformitate cu contractul de vânzare. Nu se acceptă nicio obiecție pentru neexecutare, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.

l.                 Să ceară Clientului să asigure produsele pentru a minimiza riscul de pierdere a acestora în cazul exercitării dreptului de anulare sau a altor motive de returnare.

 

 

Art. 18. Conform prezentelor condiții generale, comerciantul are următoarele obligații:

a.                Să mențină site-ul în stare tehnică, remedierea promptă a problemelor tehnice sau a deficiențelor constatate de acesta sau semnalate de utilizator;

b.                Să ia toate măsurile necesare pentru a proteja confidențialitatea și datele personale ale vizitatorilor și clienților în orice moment de utilizare a platformei;

c.                Să informeze utilizatorii în mod corespunzător cu privire la modificările legate de condițiile generale, politica de confidențialitate, condițiile de livrare și alte modificări semnificative care afectează direct confidențialitatea și datele personale introduse în magazinul online;

d.                Să transfere posesia și să transferul proprietatea asupra produselor către client în cazul încheierii unui contract de vânzare-cumpărare, inclusiv prin livrare la o locație din teritoriul României;

e.                Să informeze clientul în termen de 24 de ore de la data comenzii în cazul în care produsele solicitate nu sunt disponibile;

f.                 Să ofere și să garanteze clienților posibilitatea de a-și exercita în mod liber drepturile legale în conformitate cu aceste condiții generale;

g.                Să garanteze furnizarea de servicii legate de personalizarea și/sau fabricarea de produse în funcție de necesitățile specifice ale unui anumit client, în conformitate cu regulile generale ale dreptului contractual;

h.                Să organizeze livrarea prin intermediul unei terțe părți - un agent de expediere - a produselor solicitate conform solicitării clientului, inclusiv asigurarea produsului;

i.                 Să ramburseze sumele primite în conformitate cu condițiile necesare în acest sens;

j.                 Să poarte răspunderea conform prezentelor condiții generale, precum și în cazurile expres prevăzute de lege;

k.                Să trimită numai și exclusiv produse cu origine dovedită, achiziționate de la reprezentanți oficiali sau distribuitori en-gros.


IX.     Clauze speciale aplicabile persoanelor care au calitatea de consumator în sensul Legii privind protecția consumatorilor

 

Art.19. Regulile din această secțiune a prezentelor condiții generale se aplică numai persoanelor care, conform datelor furnizate pentru încheierea contractului de vânzare-cumpărare sau la înregistrarea în magazinul online, pot fi considerate consumatori în sensul art. 2(1) din Ordonanța nr. 34 din 04.06.2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu comercianții și/sau al Directivei 2011/83/CE a Parlamentului European și a Consiliului din 25 octombrie 2011.

 

Art. 20. (1) Caracteristicile principale ale bunurilor oferite de Comerciant în magazinul online sunt definite în pagina de produs a fiecărui produs.

(2) Prețul bunurilor, inclusiv toate taxele și impozitele, este stabilit de către Comerciant și este indicat în pagina de produs a fiecărui bun.

(3) Valoarea cheltuielilor poștale sau de transport neincluse în prețul bunurilor este stabilită de către terții curieri și este furnizată în valoare absolută în lei românești Utilizatorilor în momentul selectării bunurilor și înainte de încheierea contractului de achiziție.

(4) Informațiile furnizate utilizatorilor în temeiul prezentului articol sunt actualizate în momentul vizualizării lor în magazinul online și înainte de încheierea contractului de cumpărare.

(5) Utilizatorii recunosc că toate informațiile prevăzute de Regulamentul nr. 34 din 04.06.2014 pot fi prezentate prin intermediul interfeței magazinului online.

 

Art. 21. (1) Utilizatorul este de acord că, Comerciantul are dreptul de a accepta plata în avans pentru contractele încheiate pentru cumpărarea și vânzarea de bunuri și livrarea acestora în oricare dintre următoarele situații:

a.                Articolul (articolele) comandat(e) este (sunt) inclus(e) în categoria bijuteriilor și este (sunt) supus(e) personalizării în vederea satisfacerii cerințelor individuale ale clientului;

b.                Articolul (articolele) comandat(e) are (au) o valoare totală mai mare de 800 RON.

 

(2) Utilizatorul alege dacă plătește comerciantului de pe platformă prețul de livrare al produselor înainte sau la momentul livrării acestora, cu excepția ipotezei de la alin. 1

 

Art. 22. (1) Consumatorul are dreptul de a se retrage din contractul încheiat în termen de 14 zile de la data acceptării bunurilor de către comerciant prin intermediul formularului unic de retragere, disponibil în secțiunea "Anexe".

(2) Dreptul de retragere prevăzut la alin. 1 nu se aplică în cazul contractelor încheiate pentru furnizarea de bunuri care:

a.      Sunt bunuri sigilate din secțiunea Cosmetice și parfumerie și sunt desigilate după livrare, atunci când acestea sunt deja considerate folosite și nu pot fi returnate din motive de igienă, de protecție a sănătății;

b.      După ce au fost livrate și care, datorită naturii lor, s-au amestecat cu alte bunuri de care nu pot fi separate;

c.      Au fost fabricate conform specificațiilor furnizate de consumator sau adaptate la cerințele individuale ale consumatorului

(3) Pentru a evita conflictele și pentru ca termenii contractului de cumpărare la distanță să fie clari, toate produsele care sunt disponibile în magazinul online al comerciantului se încadrează la alineatul (2) litera (a).

 

Art. 23. (1) În cazul în care Comerciantul nu și-a îndeplinit obligațiile de furnizare a informațiilor prevăzute în Regulamentul nr. 34 din 04.06.2014, Utilizatorul are dreptul de a se retrage din contractul încheiat. În cazul în care informațiile au fost furnizate consumatorului în perioada de retragere, perioada de retragere începe de la data furnizării acestora. Utilizatorul are dreptul de a transmite declarația de retragere în temeiul prezentului articol direct comerciantului, utilizând formularul uniform de retragere disponibil în Anexa nr. 1, care face parte integrantă din prezentele Condiții generale.

(2) În cazul în care consumatorul și-a exercitat dreptul de a se retrage din contractul la distanță sau din afara spațiului comercial, comerciantul rambursează toate sumele primite de la consumator fără întârzieri nejustificate și în termen de cel mult 14 zile de la data la care consumatorul a fost notificat cu privire la decizia de retragere din contract. Comerciantul rambursează sumele primite utilizând același mijloc de plată utilizat de consumator în tranzacția inițială. În cazul rambursării contra rambursare, rambursarea se face prin transfer bancar, cu excepția cazului în care consumatorul și-a dat acordul expres pentru utilizarea unui alt mijloc de plată și cu condiția ca acest lucru să nu implice costuri pentru comerciant.

(3) În cazul exercitării dreptului de retragere, toate costurile de returnare a bunurilor de la consumator la comerciant sunt suportate integral de către consumator. Consumatorul poate utiliza un curier, la alegerea sa, pentru returnarea bunurilor, toate costurile legate de returnare fiind în întregime pe cheltuiala sa. În cazul unei comenzi de bunuri nerevendicate de către Utilizator, Utilizatorul va fi responsabil pentru costul serviciului de curierat pentru livrarea de returnare la adresa Comerciantului.

(4) Utilizatorul se obligă să depoziteze bunurile primite de la Comerciant în platformă și să asigure păstrarea calității și siguranței acestora pe perioada menționată la alin. 1.

(5) În caz de reziliere a contractului de către Utilizator, Comerciantul va rambursa suma plătită în termen de 14 zile de la primirea bunurilor returnate, prin transfer bancar într-un cont bancar specificat de Utilizator și cu respectarea integrală a următoarelor cerințe:

1.                Bunurile returnate și primite de către Comerciant în stare comercială bună, nefolosite, ambalate în celofan și/sau autocolantul de protecție nu este rupt și fără contaminări și/sau deteriorări vizibile. 2. Etichetele bijuteriilor sunt intacte și nu s-a încercat îndepărtarea sau ruperea lor. Toate bijuteriile sau produsele cosmetice sunt în aceeași stare în care au fost primite.

2.                În prezența unui bon de casă (fiscal) atașat fizic, care este obligatoriu pentru o operațiune de returnare fiscală.

3.                Lotul este asigurat pe baza prețului plătit la încheierea contractului de cumpărare la distanță.

(6) În cazul livrării de bunuri care sunt livrate în mod promoțional împreună cu alte bunuri într-un set (așa-numitele bunuri la pachet), atunci când se exercită dreptul de retragere al consumatorului în temeiul prezentului articol și al cerințelor legislației, acestuia din urmă i se rambursează valoarea redusă corespunzătoare a prețului individual al bunurilor, luând în considerare raportul dintre prețurile bunurilor din magazinul electronic atunci când nu sunt achiziționate împreună (adică raportul dintre prețurile reduse ale bunurilor).

(7) Fără a aduce atingere ipotezelor de mai sus, utilizatorul este obligat să returneze bunurile într-o stare vandabilă care să permită vânzarea ulterioară a acestora, cu excepția cazului în care despachetarea bunurilor duce la o deteriorare evidentă a stării lor vandabile, cum ar fi, dar fără a se limita la celofanul distructibil de pe cutie, ambalajul igienic ermetic și alte cazuri similare. În cazul unei deteriorări a aspectului comercial al bunurilor, comerciantul are dreptul, la discreția sa, de a refuza să accepte retragerea din contract sau de a factura consumatorului costul de readucere a bunurilor la aspectul lor comercial, în valoare de cel puțin 30% din prețul de vânzare al acestora.

(8) În cazul exercitării dreptului de retragere în temeiul prezentului articol, se consideră că utilizatorul și-a exercitat dreptul de retragere în ceea ce privește conținutul bonus aparținând bunurilor. Valoarea conținutului bonus nu se rambursează utilizatorului, ci se returnează împreună cu bunurile principale.

(9) La acceptarea bunurilor pentru care s-a exercitat dreptul de retragere în temeiul prezentului articol, comerciantul inspectează bunurile și poate refuza să le accepte dacă constată că bunurile returnate sunt diferite de cele livrate consumatorului.

(10) Comerciantul are dreptul de a refuza o comandă de bunuri în cazul în care, din cauza regularității plasării comenzilor și a refuzului acestora la intervale scurte de timp, precum și în cazul în care se comandă o cantitate neobișnuit de mare de bunuri de la aceeași persoană, apar îndoieli cu privire la buna credință a clientului în cauză.

 

X.      Politica de returnare și schimb. Condiții de exercitare a dreptului de returnare. Garanția bunurilor.

 

Art. 24. (1) La primirea și plata bunurilor, Clientul își va îndeplini obligația de a inspecta bunurile. În cazul în care constată defecte evidente, cum ar fi, dar fără a se limita la: celofan rupt, deteriorarea ambalajului, marcaj de protecție-adeziv rupt etc., acesta va informa imediat Comerciantul prin e-mail sau număr de telefon și va face o fotografie a daunelor respective.

(2) În cazul în care clientul nu informează comerciantul cu privire la astfel de defecte în termen de 24 de ore de la momentul recepției și așa cum se reflectă în conosamentul cu care a fost expediat, bunurile se consideră a fi fost aprobate și, prin urmare, clientul pierde dreptul de a solicita ulterior despăgubiri pentru astfel de defecte.

(3) În cazul unor defecte aparente în momentul livrării, bunurile vor fi returnate comerciantului pe cheltuiala acestuia, iar clientul va primi bunuri noi de același tip, marcă și, respectiv, model și în aceeași cantitate. Detaliile pentru noua livrare a bunurilor de înlocuire vor fi furnizate de către comerciant în termen de 48 de ore de la data notificării privind existența unor defecte aparente trimise de către client.

(4) În cazul imposibilității de a furniza bunuri de același tip, respectiv marcă și model, și/sau în aceeași cantitate, Comerciantul va notifica Clientul și va oferi una dintre următoarele alternative:

a.                Clientul să aleagă un bun de înlocuire de un alt tip, la un preț cu până la 20% mai mare decât cel al bunului defect;

b.                Clientul să primească o rambursare a sumei plătite, inclusiv a costurilor de transport;

 

 

Art. 25. (1) Clienții care au calitatea de consumatori în sensul Ordonanței nr. 34 din 04.06.2014 au la dispoziție un termen de 14 zile de la data la care au acceptat bunurile pentru a se retrage din contract, fără invocarea vreunui motiv și fără a fi pasibili de despăgubiri sau penalități. Acest drept poate fi exercitat prin completarea și transmiterea formularului disponibil în secțiunea "Anexe"

(2) Pentru ca dreptul de retragere al Clientului să fie acordat, trebuie să fie prezente toate circumstanțele următoare, și anume:

a.                Bunurile trebuie să fie despachetate din celofan și cu eticheta-etichetă de protecție prezentă, cu integritatea intactă, în stare identică cu cea în care au fost primite, iar în cazul bijuteriilor cu etichetele nedezlipite sau rupte;

b.                Marfa trebuie să fie într-o stare intactă, vandabilă și complet intactă, fără semne de impact în urma unei căderi și/sau deteriorare în urma autoreglajului mărimii, cum ar fi o piatră căzută de pe o bandă de inel;

c.                Mărfurile nu trebuie să fi fost folosite sau reduse cantitativ în cazul lichidelor și în prezența aerului în flacon ca urmare a testării parfumului.

d.                Bunurile trebuie să fie asigurate pe baza valorii care a fost plătită la momentul încheierii contractului de cumpărare la distanță.

(3) În cazul în care una sau mai multe dintre circumstanțele menționate la alineatul (2) sau alte circumstanțe prevăzute de lege referitoare la exercitarea dreptului de retragere nu sunt prezente, acesta este considerat inadmisibil, iar contractul rămâne în vigoare. În astfel de cazuri, clientul păstrează bunurile, iar contractul se consideră a fi fost executat integral.

(4) În cazul încălcărilor nesubstanțiale ale alineatului (2), comerciantul poate, la discreția sa, să accepte bunurile și să onoreze dreptul de retragere exercitat prin reținerea a până la 30% din suma plătită în legătură cu valoarea redusă a bunurilor.

(5) În cazul în care toate circumstanțele menționate la alineatul (2) sunt prezente, comerciantul examinează cererea clientului și fotografiile bunurilor trimise de client și notifică clientului acceptarea dreptului de retragere exercitat. În acest caz, Clientul este obligat să trimită înapoi bunurile pe care le-a primit, întrucât costurile de transport și asigurarea produselor pentru returnare sunt în întregime pe cheltuiala sa.

(6) Comerciantul rambursează suma primită în termen de cel mult 14 zile de la data la care a fost notificat cu privire la decizia Clientului de a se retrage din contract.

(7) Comerciantul are dreptul de a reține suma plătită până la returnarea bunului (bunurilor) pentru care clientul și-a exercitat dreptul de retragere.

 

Art.26. Bunurile disponibile în magazinul online nu fac obiectul suportului de garanție, cu excepția celor din categoria bijuteriilor handmade, personalizate la cererea Clientului.

 

XI.     Responsabilitatea părților

 

Art. 27. (1) Niciuna dintre părți nu este răspunzătoare pentru neexecutarea (în totalitate sau parțial) a obligațiilor contractuale care îi revin în temeiul prezentelor condiții generale, dacă neexecutarea în sine se datorează unui eveniment de forță majoră. Pentru ca o circumstanță să fie un eveniment de forță majoră, părțile convin în mod expres că următoarele condiții trebuie să fie prezente simultan:

a.      caracterul imprevizibil al evenimentului;

b.      caracterul extraordinar;

c.      o legătură de cauzalitate între acestea și imposibilitatea de executare;

(2) În cazul în care, în termen de 14 (paisprezece) zile de la data producerii evenimentului relevant, acesta nu este reziliat, oricare dintre părți are dreptul de a notifica celeilalte părți că reziliază contractul, fără a datora celeilalte părți nicio despăgubire pentru eventualele daune suferite.

 

Art.28 (1). Riscul de pierdere, deteriorare sau distrugere a mărfii (mărfurilor) se transferă Clientului din momentul în care acesta acceptă mărfurile de la expeditor. Până în acel moment, riscul este suportat în întregime de către comerciant.

(2) Clientul este obligat să asigure pe cheltuiala sa produsul pentru care dorește să își exercite dreptul de retragere sau de returnare, sub rezerva îndeplinirii tuturor celorlalte condiții de returnare. În caz de pierdere sau deteriorare a produsului, acesta va înainta cererea de despăgubire către compania de asigurări, respectiv către firma de curierat. În acest caz, comerciantul nu este răspunzător și își rezervă dreptul de a refuza rambursarea prețului plătit în cazul în care bunurile sunt deteriorate sau lipsesc în timpul transportului de la client la el.

 

Art. 29. (1) Comerciantul nu răspunde pentru daunele materiale și/sau morale suferite de Client sau de alte persoane în cazul imposibilității de utilizare a magazinului online, cu excepția cazului în care se dovedește culpa exclusivă.

(2) Regula de la alineatul (1) se aplică și în ceea ce privește tipul de conținut prezentat; erorile sau daunele cauzate de viruși care pot afecta echipamentul informatic, software-ul, datele sau alte bunuri ale Clientului ca urmare a acțiunilor întreprinse, inclusiv utilizarea sau navigarea în magazinul online, sau descărcarea de către utilizator a materialelor din magazinul online sau de pe site-urile legate de acesta.

(3) Comerciantul nu este răspunzător pentru conținutul materialelor publicitare, al bannerelor din rețelele de socializare, inclusiv, fără a se limita la orice eroare, omisiune sau inexactitate din acestea.

(4) Comerciantul nu este răspunzător în cazul în care măsurile de securitate ale echipamentului tehnic sunt depășite și au drept consecință pierderea de informații, difuzarea de informații, accesul la informații, restricționarea accesului la informații și alte consecințe similare. Comerciantul este răspunzător pentru astfel de consecințe numai în cazul în care acestea sunt stabilite printr-o decizie care a devenit definitivă și a fost pronunțată de autoritatea de reglementare sau judiciară competentă.

 

Art. 30. (1) Comerciantul este răspunzător în limita sumei primite în oricare dintre următoarele situații:

a.      Omisiunea de a organiza livrarea și de a preda bunurile unui curier adecvat într-un termen rezonabil;

b.      Existența unor drepturi ale unor terți asupra bunurilor oferite în magazinul online;

c.      Executarea incorectă a contractului din punct de vedere cantitativ sau calitativ;

d.      Încălcarea drepturilor de autor sau a drepturilor conexe ale unor terți;

e.      Încălcarea caracterului comercial al mărfurilor în timpul transportului de către expeditor;

f.       (2) Comerciantul poate fi tras la răspundere în alte ipoteze, dincolo de cele de mai sus, numai în prezența unei decizii valabile a autorității judiciare competente, precum și în prezența unei culpe dovedite pentru apariția unor consecințe negative pentru utilizatorii sau clienții acestui magazin online.

 

XII.    Protecția datelor cu caracter personal

 

Art.31 (1) Comerciantul va lua măsuri pentru a proteja datele cu caracter personal ale Utilizatorului în conformitate cu Regulamentul (CE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR) și cu Legea privind protecția datelor. Prestatorul prelucrează datele cu caracter personal ale Utilizatorilor în baza art. 6 alin. 1, b. "b" din GDPR - prelucrarea este necesară pentru executarea unui contract la care utilizatorul este parte sau în baza art. 6 alin. 1, b. "a" din GDPR - pe baza consimțământului acordat în mod explicit.

(2) Comerciantul a făcut publice informațiile privind datele cu caracter personal pe care le prelucrează și scopurile în care acestea sunt prelucrate, ĸaĸ și toate informațiile solicitate în temeiul Regulamentului (CE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (GDPR) pe pagina relevantă în acest sens.

(3) Comerciantul prelucrează datele cu caracter personal ale terților în scopuri de marketing numai pe baza consimțământului explicit al acestora, pe care îl pot retrage în orice moment.

(4) În plus față de această secțiune, fiecare utilizator, utilizator, utilizator înregistrat și client este obligat să ia cunoștință de regulile detaliate și amănunțite privind colectarea, prelucrarea și stocarea datelor sale cu caracter personal, care sunt disponibile în Politica de confidențialitate și Politica privind cookie-urile.

 

XIII.   Drepturile de proprietate intelectuală. Conținut generat de utilizator.

 

Art. 32. (1) Tot conținutul din magazinul online, inclusiv, dar fără a se limita la logo-uri, orice imagini grafice, inscripții, simboluri comerciale, simboluri dinamice, texte, fotografii și/sau alte conținuturi vizuale sau textuale de pe site, sunt proprietatea exclusivă a comerciantului, comerciantul are dreptul de a le utiliza, sau imaginile sunt furnizate de comercianți și/sau distribuitori ai bunurilor respective.

(2) Administratorul își păstrează toate drepturile de proprietate intelectuală legate în orice mod de Site, fie că sunt proprii sau obținute prin licențe contractuale sau dobândite sau utilizate în mod legal. Orice Conținut accesat de către terți, indiferent de modalitatea de accesare, este supus reglementării de către acești Termeni și Condiții.

(3) Oricine poate copia, transfera și/sau utiliza Conținutul doar în scopuri personale necomerciale, cu condiția ca Comerciantul să fie notificat în mod expres și să se facă o trimitere la acest magazin online.  Regula se aplică numai în cazul în care aceste acțiuni nu contravin drepturilor de autor și drepturilor conexe prevăzute de legislația română și europeană sau nu încalcă regulile din acești Termeni și Condiții Generale.

(4) Orice terță parte are dreptul de a utiliza conținutul în scopuri comerciale numai dacă a obținut acordul scris al comerciantului în acest sens. Orice utilizare ulterioară sau diferită a Conținutului care nu este agreată și aprobată de Comerciant va fi considerată o încălcare a acestor Termeni și Condiții, inclusiv o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală, iar Comerciantul va avea dreptul de a trage la răspundere pe contravenientul respectiv prin toate mijloacele legale.

(5) Prezența unui conținut utilizat care conține un link de trimitere la site-ul web al Comerciantului sau indică dreptul de autor nu este considerată ca fiind consimțită, caz în care acțiunile sunt considerate ilegale și sunt supuse consecințelor în conformitate cu alineatul (4).

(6) Este interzisă orice utilizare a conținutului vizual sau textual disponibil pe acest site web în orice alt scop decât cel permis în mod expres în acești termeni și condiții sau alt consimțământ scris expres dat de comerciant.

 

Art. 33. (1) Platforma permite transmiterea de recenzii, comentarii și evaluări ale bunurilor furnizate de Comerciant, care se califică drept conținut generat de utilizatori.

(2) În momentul în care o recenzie/comentariu/răspuns este postat de un utilizator înregistrat, în virtutea acestor Termeni și Condiții Generale, acesta acordă Comerciantului o licență neexclusivă, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dreptul de a utiliza, reproduce, adapta, publica, traduce, distribui și afișa acest conținut către terți.

(3) Comerciantul își rezervă dreptul de a șterge sau de a modera conținutul generat de clienți dacă acesta contravine oricăreia dintre următoarele condiții:

a.      se referă doar la caracteristicile și/sau la utilizarea unui anumit produs și/sau serviciu, evitând informațiile legate de aspecte care se pot schimba. 

b.      Să fie în caractere latine;

c.      Să folosească un limbaj adecvat, care să nu conțină un limbaj ofensator sau care poate afecta drepturile unei terțe părți;

d.      Informațiile introduse să fie corecte, să nu inducă în eroare și să fie în conformitate cu legislația în vigoare în România și în UE;

e.      Să fie generate doar pentru a comunica sau a obține detalii suplimentare despre un anumit produs achiziționat de către comerciant prin intermediul magazinului online, fără a face trimiteri către alte site-uri, în scop economic și/sau financiar;

f.       Să nu posteze informații și/sau detalii referitoare la URL-urile (link-uri/legături) altor site-uri care desfășoară aceeași activitate sau una similară cu cea a Comerciantului;

g.      Să nu conțină materiale de natură publicitară;

(4) În cazul în care comerciantul constată o încălcare repetată a acestor reguli, acesta își rezervă dreptul de a restricționa capacitatea clientului respectiv de a genera conținut, fără a fi obligat să justifice motivele care impun astfel de restricții.

 

Art. 34. (1) Toate conținuturile de pe Platformă, inclusiv, dar fără a se limita la logo-uri, orice imagini grafice, legende, simboluri comerciale, simboluri dinamice, texte și/sau alte conținuturi multimedia de pe Site sunt proprietatea exclusivă a Comerciantului, cu excepția cazului în care se convine altfel cu deținătorul drepturilor de autor respectiv;

(2) Comerciantul își păstrează toate drepturile de proprietate intelectuală legate în orice mod de Site, fie că sunt proprii sau obținute prin licențe contractuale sau prin orice alte mijloace legale. Orice Conținut pe care un vizitator, utilizator înregistrat sau client îl accesează, indiferent de mijloacele prin care o face, este supus reglementării prin acești termeni și condiții.

(3) Vizitatorii, utilizatorii înregistrați și clienții pot copia, transfera și/sau utiliza conținutul numai în scopuri personale necomerciale, numai în cazul în care astfel de acțiuni nu contravin drepturilor de autor și drepturilor conexe în conformitate cu legislația bulgară sau nu încalcă normele din acești Termeni generali de utilizare.

(4) Vizitatorii, utilizatorii înregistrați și clienții au dreptul de a utiliza conținutul în scopuri comerciale numai în cazul în care au obținut acordul scris al comerciantului în acest sens. Orice utilizare ulterioară sau diferită a Conținutului care nu este agreată și aprobată de Comerciant va fi considerată o încălcare a acestor Termeni și condiții generale, inclusiv o încălcare a drepturilor de proprietate intelectuală ale Comerciantului, care va avea dreptul de a trage la răspundere persoana în cauză pentru daunele suferite.

(5) În cazul conținutului utilizat care conține un link de trimitere la site-ul web al Administratorului sau indică dreptul de autor al acestuia, nu se va considera că este vorba de consimțământ.

(6) Este interzisă orice utilizare a conținutului în alte scopuri decât cele permise în mod expres în acești termeni și condiții sau alt consimțământ scris expres dat de Administrator.

(7) Textul acestor termeni și condiții generale, politica de confidențialitate, politica privind cookie-urile și alte documente legale care reglementează relația juridică dintre comerciant și vizitator, utilizator înregistrat, client, precum și cu terțe părți este proprietatea exclusivă a comerciantului și nu este permisă copierea parțială sau totală, refacerea, reproducerea și alte acțiuni care pot fi definite drept încălcare a drepturilor de autor.

 

Art.35. (1) Platforma permite transmiterea de recenzii, comentarii și evaluări ale bunurilor și/sau serviciilor furnizate de Comerciant, care se califică drept conținut generat de clienți.

(2) În momentul înregistrării unui comentariu/comentariu/întrebare/răspuns pe Platformă, fiecare client acordă Comerciantului o licență neexclusivă, perpetuă, irevocabilă, nelimitată teritorial și dreptul de a utiliza, reproduce, adapta, publica, traduce, distribui și afișa acest conținut către terți.

(3) Comerciantul își rezervă dreptul de a șterge sau de a modera conținutul generat de clienți dacă acesta contravine oricăreia dintre următoarele condiții:

a.      se referă doar la caracteristicile și/sau la utilizarea unui anumit produs și/sau serviciu, evitând informațiile legate de aspecte care se pot schimba. 

b.      Trebuie să fie în chirilică sau în latină, în conformitate cu versiunea lingvistică a platformei alese.

c.      Să utilizeze un limbaj adecvat, care să nu conțină expresii jignitoare sau care pot afecta drepturile unei terțe părți;

d.      Informațiile introduse sunt corecte, nu induc în eroare și sunt în conformitate cu legile aplicabile, respectând drepturile altora - de exemplu, drepturile de autor, drepturile de proprietate intelectuală, drepturile de licență sau alte drepturi de proprietate, de publicitate sau de confidențialitate;

e.      Să fie generate exclusiv în scopul de a comunica sau de a obține detalii suplimentare despre un anumit bun sau serviciu de pe Platformă, fără a face trimiteri la alte întreprinderi care promovează vânzarea și cumpărarea de bunuri și/sau servicii;

f.       Să nu posteze informații și/sau detalii referitoare la URL-uri (link-uri/legături) de pe alte site-uri care desfășoară aceeași activitate sau activități similare cu cele ale Administratorului;

g.      Să nu conțină texte, imagini sau referințe de natură publicitară;

(4) În cazul în care comerciantul constată o încălcare repetată a acestor reguli, comerciantul își rezervă dreptul de a restricționa capacitatea clientului respectiv de a genera conținut, fără a fi obligat să justifice motivele care impun astfel de restricții.

 

XIV.   Modificarea și completarea termenilor și condițiilor generale de utilizare. Încetarea raportului juridic dintre părți.

 

Art. 36. (1) Acești Termeni și condiții generale pot fi modificați de către comerciant, cu condiția ca toți utilizatorii magazinului online să fie informați în mod corespunzător cu privire la aceste modificări.

(2) Părțile convin ca orice completare și modificare a acestor condiții generale să producă efecte în ceea ce le privește în unul dintre următoarele evenimente, oricare dintre acestea este primul eveniment în timp:

a.                În urma unei notificări exprese din partea comerciantului, dacă cealaltă parte nu declară în cele 14 zile care i-au fost acordate că le respinge sau

b.                După postarea pe site-ul web al comerciantului și dacă cealaltă parte nu declară în termen de 14 zile de la postare că le respinge; sau

c.                Cu acceptul expres al celeilalte părți prin apăsarea unui buton legat de acceptarea acestor termeni și condiții, accesat în magazinul online.

(3) Toate declarațiile Comerciantului adresate utilizatorilor înregistrați sau clienților în legătură cu modificarea acestor condiții generale, a politicii de confidențialitate, a politicii privind cookie-urile sau a altor documente legale vor fi trimise la adresa de e-mail indicată la înregistrarea unui cont de utilizator, respectiv la plasarea unei comenzi. Aceste persoane sunt de acord că mesajele electronice trimise în temeiul prezentului articol nu trebuie să fie semnate cu o semnătură electronică pentru a le fi opozabile. Efectul acestor modificări și completări ale documentelor juridice menționate în ceea ce privește aceste persoane va fi din momentul primirii lor.

(4) Comerciantul are dreptul de a notifica toți utilizatorii cu privire la modificările aduse prezentelor condiții generale prin publicarea într-un loc vizibil în magazinul online și pe rețelele de socializare.

 

Art.37. Acești Termeni și condiții generale și raportul juridic în curs cu comerciantul încetează în următoarele cazuri:

a.                În caz de încetare și lichidare sau faliment al Comerciantului;

b.                Prin acordul reciproc al părților în scris;

c.                În cazul incapacității obiective a uneia dintre părți de a-și îndeplini obligațiile;

d.                În caz de confiscare, de sigilare a echipamentului de către autoritățile guvernamentale sau în cazul unei interdicții a activității comerciale;

e.                În cazul restricționării sau blocării accesului unui utilizator individual, client sau utilizator înregistrat la magazinul online pe motiv de încălcare a acestor termeni și condiții;

f.                 În alte cazuri prevăzute în mod expres de lege.

 

Art.38. Comerciantul are dreptul de a rezilia unilateral contractul, la propria discreție, fără preaviz și fără despăgubiri, dacă constată că cealaltă parte utilizează magazinul online cu încălcarea acestor Termeni și Condiții Generale, a legislației din România, a normelor morale general acceptate sau a regulilor general acceptate în comerțul electronic.

 

XV.    Dispoziții tranzitorii și finale

 

Art.39. (1) Prezentele Condiții Generale, care reglementează raporturile juridice dintre Comerciant, utilizatori, utilizatori înregistrați și clienți ai magazinului online, sunt în conformitate și subsidiaritate cu legislația română.

(2) Toate litigiile dintre părți vor fi soluționate în spiritul înțelegerii și al bunei voințe. În cazul în care nu se ajunge la un acord, toate litigiile nerezolvate care decurg din sau sunt legate de contractul dintre părți, inclusiv litigiile care decurg din sau sunt legate de interpretarea, invaliditatea, executarea sau rezilierea acestuia, vor fi soluționate de către instanța de judecată competentă.

 

Art. 40. (1) Părțile la prezentul contract se angajează să protejeze și să nu aducă atingere drepturilor și intereselor legitime ale celeilalte părți și să protejeze secretele comerciale și informațiile confidențiale de care au luat cunoștință în cursul executării contractului și a prezentelor condiții generale.

(2) Părțile se angajează să nu facă publică nicio corespondență scrisă sau orală dintre ele pe durata și după încheierea contractului. Publicarea corespondenței în presa scrisă și electronică, pe forumuri de internet, pe site-uri web private sau publice etc. poate fi considerată ca fiind de notorietate publică.

 

Art.41. În cazul unui conflict între prezentele Condiții Generale și prevederile unui contract special încheiat între Comerciant și cealaltă parte, prevalează prevederile contractului special.

 

Art.42. În cazul invalidității oricăreia dintre prevederile prezentelor condiții generale, părțile convin că aceasta nu va invalida întregul contract.

 

Art.43. În cazul unui litigiu, fiecare Client al Magazinului Online este informat cu privire la posibilitatea de a recurge la o comisie de conciliere, la o procedură de mediere, la soluționarea online a litigiilor UE sau la orice altă metodă alternativă de soluționare a litigiilor.

 

Art.44. (1)Niciuna dintre părți nu poate transfera drepturile și/sau obligațiile sale către o terță parte fără acordul expres și scris al celeilalte părți.

(2) În cazul unei încălcări a prezentei clauze, transferul dreptului și/sau obligației respective este considerat relativ nul și neavenit față de cealaltă parte.

 

Art.45. Prezentele condiții generale intră în vigoare pentru utilizatorii magazinului online începând cu data de 08.09.2023.


Acești Termeni și condiții generale au fost întocmite de o societate de avocatură:


XVI.   Anexe

Formularul privind dreptul de retragere -  

1. FORM FOR EXERCISING THE RIGHT OF WITHDRAWAL -
DOWNLOAD LINK

2. Annex No 1 - DOWNLOAD LINK

3. Annex 2 - Request to be forgotten - to delete personal data relating to me - DOWNLOAD LINK

4. Annex 3 - Request for portability of personal data - DOWNLOAD LINK

5. Annex 4 - Request for rectification of data - DOWNLOAD LINK

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Aflați mai multe